Menu

Help een andere hond door te doneren

Honden worden beschouwd als de beste vrienden van de mens. Hoewel er veel gelukkige honden zijn die een goed baasje hebben, zijn er ook veel andere ongelukkige honden die geen baasje hebben. Die honden worden meestal om een ​​aantal goede redenen naar een hondenasiel gestuurd. Als je om ze geeft, kun je dingen die ze nodig hebben doneren aan een hondenasiel. Er zijn veel dingen die je kunt doneren, zoals hondenvoer, hondenartikelen, hondenspeelgoed, enz. Er zijn echter verschillende dingen waarmee je rekening moet houden wanneer je die goederen naar een hondenasiel stuurt, zoals de gebruikte verzenddozen en de kwaliteit en kwantiteit van de goederen zelf. De volgende zijn enkele goederen die je kunt doneren, samen met de dingen waarmee je rekening moet houden bij het doneren ervan.

fawn pup on red and white textile

Hondenvoer

Allereerst kun je hondenvoer doneren. Er zijn echter een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je hondenvoer wilt doneren aan een hondenasiel. Het eerste waar je aan moet denken, is hoeveel geld je bereid bent om te besteden aan de donatie. De grote merken hondenvoer hebben waarschijnlijk hun eigen donatie programma’s opgezet en nemen je donaties graag aan. Je kunt dus gewoon lezen over hun donatie programma’s. Zo kun je na het lezen van de details direct je budget bepalen. Je kunt natuurlijk altijd zelf wat hondenvoer kopen en dit inpakken om naar het hondenasiel te sturen waaraan je wilt doneren.

Hondenartikelen

Wanneer je overweegt hondenartikelen aan een asiel te schenken, kan het handig zijn om de drie dingen die ze het meest nodig hebben in gedachten te houden: kwantiteit, kwaliteit en compatibiliteit met hun andere apparatuur. Een asielmedewerker zal je vertellen dat ze altijd meer donaties nodig hebben, maar het is niet altijd genoeg om ze te geven wat je niet meer gebruikt. Als het een paar jaar geleden is dat je hond is overleden of als je een jongere hond hebt die is gegroeid uit alles wat je zou kunnen doneren, dan kan het geen kwaad om gloednieuwe artikelen in dierenwinkels te kopen. Maar als je op zoek bent naar iets nieuws, houd er dan rekening mee dat het asiel niets wil dat ze niet kunnen gebruiken. Ze willen de kwaliteitsmerken omdat ze weten dat die langer meegaan en comfortabeler zijn voor de dieren die al gestrest zijn. Daarnaast moet je ook letten op de verpakking van de hondenartikelen, zeker als je ze via een koerier verstuurt. Dan is een brievenbuspakje of andere stevige verzenddozen voor kleine zendingen een goede keuze.

Hondenspeelgoed

Hondenspeelgoed is een geweldige manier om honden te helpen de tijd door te brengen terwijl ze in een asiel zijn, maar je moet goed nadenken voordat je doneert. Omdat je niet kunt zeggen hoe een hond op speelgoed zal reageren, tenzij je het persoonlijk observeert, is het het beste om alleen nieuw speelgoed te doneren dat voorzien is van een kaartje en nog in de originele verpakking zit. Als je niet zeker weet of het speelgoed veilig is voor de hond waarvoor het bedoeld is, vraag het dan aan het personeel van het asiel.