Home

Stapcontact-methode

Workshop

Het ontstaan

Informatie

Contact

Vrienden van Stap

Stapcontact-methode

‘als je geen status hebt, dan heb je geen zeggenschap’

wolfkop inschrijven

Dit is één van de kernpunten binnen Stapcontact-methode. Het klinkt simpel, maar hoe u die status kunt krijgen én behouden is minder eenvoudig. Het vraagt om een andere manier van denken en handelen dan dat u gewend bent.

 

Dit is nu precies wat u kunt leren met de Stapcontact-methode. Onze spiegel is daarbij steeds ‘hoe zouden wolven of verwilderde gedomesticeerde honden dat onderling oplossen?’. Deze roedels leven niet in conflict. Integendeel, de status wordt in een vroeg stadium geregeld en geeft zelden aanleiding tot onenigheid. Alles draait om het ontwikkelen van een harmonieuze, non-conflict relatie tussen baas en hond.

 

In de Stapcontact-methode kijken we dus in de eerste plaats naar de relatie die u heeft met uw hond. Het gaat om de gevoeligheid, het in balans zijn, respect hebben, de grenzen kennen en zelfbeheersing in passie. Gehoorzaamheid binnen de Stapcontact-methode is het gevolg van een goede relatie en geen op zichzelf staand doel.

 

De Stapcontact-methode is gebaseerd op oogcontact en lichaamstaal. Tijdens de workshop wordt de cursisten gevraagd niet of zo min mogelijk tegen de hond te praten. De mens is een orendier geworden, de hond is een ogendier. Dit geeft een fundamenteel verschil in de communicatie.

Daarnaast stellen we ons steeds de vraag ‘Wat heeft de hond nodig van mij?’ in plaats van ‘Wat wil ik?’.

 

De Stapcontact-methode is echt een uitdaging.      

Het loslaten van de bestaande gewoontes vraagt door-zettingsvermogen en is voor sommige een intensief en intens proces. Veranderen is vaak moeilijker dan gedacht.

Voor de hond is dat nu weer geen enkel probleem...

Tekstvak: de Stapcontact-methode 
is een handelsmerk TM van STAP

Prijzen & Data