Home

Stapcontact-methode

Workshop

Het ontstaan

Informatie

Contact

Vrienden van Stap

Tekstvak: Ik ben begonnen met lesgeven in 1982. In 1987 werd ik gedragstherapeut in een periode van proberen, pionieren en ontdekken. Het gedrag van de Labrador Retriever Job, die als ’probleemhond’ bij ons kwam, zijn voor mij de aanleiding geweest op zoek te gaan naar oplossingen anders dan de traditionele trainingsmethoden. En die vond ik...

Mijn cursisten vroegen zich af hoe ik het toch voor elkaar kreeg dat Job, later liefkozend ‘Opa’ genoemd, altijd naar mij keek, mij volgde en zonder commando’s leek te weten wat hij moest doen. Dat was zo gegroeid; we hadden een sterke band ontwikkeld. 
Ook viel het de cursisten op dat er een behoorlijk verschil bestond tussen wat ik in mijn lessen aanbood (traditionele gedrag- en gehoorzaamheidtraining) en hoe ik zelf met mijn honden omging. In de periode daarop ontstond de Stapcontact-methode. 

In 1997 besloten mijn vrouw Daphne en ik het roer om te gooien. We verhuisden naar Ameland en ik begon fulltime mensen met honden te trainen volgens de Stapcontact-methode. Dit was een grote stap.

In 1999 schreef ik het boek ‘De Hondenfluisteraar’  gevolgd in 2003 door ‘De Puppyfluisteraar’, dat eigenlijk de naam ‘De Hondenfluisteraar 2’ had moeten krijgen. Beide boeken beschrijven de kern van de methode en bieden inzicht in hoe de methode ook voor jou een extra verdieping in de relatie met je hond kan worden. In 2002 kregen we onze Saarlooswolfhond ‘Wolf’, voor een primitieve hond als hij draait alles om vertrouwen en status. Hij heeft mij de weg gewezen om de methode verder uit te diepen.

Onze stap heeft goed uitgepakt. In 2000 konden we onze stacaravan verruilen voor onze huidige boerderij 
‘De Uitstap’, van waaruit de Stapcontact-methode Workshops worden gegeven.

Klaas Wijnberg

Stapcontact-methode

het ontstaan

Wandelen met de hond

Prijzen & Data